Камини в модерния интериор

Камините са предназначени да осигурят създаване на атмосфера на комфорт и уют.Огъня е чудесно успокоително средство, защото очарова и помага да се отпуснете, подобрява съня и повишава ефективността.

Модерни камини


                                           Модерни камини в класически стил

Камината отдавна е символ на сърцето дома, може да бъде истински акцент в интериора и основната украса на дома ви. Тя има невероятна способност да привлича всички членове от семейството в стаята. Около нея се събира цялото семейство за да отпразнува празниците и се провеждат срещни с приятели.

Камина с модерен дизайн

Камина с модерен дизайн

Камините може да бъдат поставени в къщи и апартаменти. Стаята в която се намират трябва да бъде с достатъчно голяма площ – повече от 20 квадрати метра и да има солидна конструкция, която може да издържи на тежката им структура. За тези собственици които нямат изграден комин,или подходящи условия не бива да се отчайват. Те могат да поставят не по-малко красиви електрически, или био камини. Може би електрическата камина и ще ви даде толкова много емоции, които могат да дадат истинския огън – играещ пламък, жар магия, миризмата на горящо дърво и звука на пращене дърво. Днес, има огромно разнообразие от различни модели на камини, които могат да изпълняват не само декоративната роля, но също така да действа като нагревател. Те са напълно безопасни, много естетични и лесни за употреба, лесно може да се регулира излъчваната от тях топлина.Монтажа на камината е сложен процес, така че е добре да се възложи на специалист за да се избегне риска от пожар.

Модерна камина

Модерна камина с изчистена форма

Относно дизайна – днес има голямо разнообразие от камини облицовани с метал, естествен камък, мрамор и други материали. Основното е да съвпаднат с общата концепция на помещението и добре се вписват в интериора.

Модерните камини

Модерни камини тип картина

Обикновено камините в хола са изработени в класически стил. Подходящи са за старинни къщи с леки преградни стени, дървена лакирана мебели и корнизи. Модерните камини също се вписват перфектно в хол декориран в кънтри стил. Преди да изградите камината е най-добре да помислите къде да поставите меката мебел,  масата и телевизора. На камината може да се поставят часовник, фигурки и семейни снимки.

Съвременна камина

Съвременна камина с украшения

Модерни дизайни

Модерни дизайни на камини

Каквато и камина да изберете, тя винаги ще запълва пространството с топлина и уют и благоприятен ефект върху емоционалното ви състояние. Камината ще ви позволи да се от се успокоите и отпуснете от ежедневните тревоги.