Камини в интериора на апартаменти

Камина. Казвайки тази фраза, ние осъзнаваме, че тя има преносен смисъл. Във въображението неволно изникват танцуващите отблясъци на живия огън.А вълната от топлина и уют ни кара да изпитаме непреодолимо желание да имаме камина в интериора на апартамента. Можем да си кажем, че не е рядкост в къщите има камини, а в апартаментите често няма условия за тяхното изграждане. Това е разбираемо – да се побере дизайн а камина в скромен кът понякога е трудно, но това не означава, че не е възможно. Само си представете как можете спокойно да седите във е във фотьойл , бавно отпивайки ароматно кафе и се полюбувате на магията създадена от танца на огъня. Горящата камина ще бъде добър терапевт, лесно премахва стреса и дава спокойствие.

В допълнение към естетиката на интериора в апартамента, камината ще донесе практическа полза да отоплява помещението. Ако наистина светна имате идея да станете собственик на камина, вероятно имате много въпроси: как да се реализира, кой може да я направи и дали ще се вмъкне в дизайна без помощта на експерти?Така че нека да се опитаме да решим тези въпроси.

Ако решите да добавите оригиналност на къщата си и да създадете специален комфорт,добре е да направите това с добър професионален дизайнер. Разбира се, как и какво да предприемете, ще зависи от много фактори, включително и не на последно място финансовия бюджет. За да получите това, което искате в границите на своите възможности, можем да предложим следните варианти:  с открит огън , газови, електрически и био камини.

 Kамина с открит огън. Няма да изобретяваме колелото. Все пак най-добре е камина с открит огън, притежава всичко, което можете да си представите. Може да се приложи в дизайна на апартамент при условие, че има работещ комин.

 

Камина с открит огън

Класическа камина с открит огън

Газова камина позволява да се любувате на живия огън, без необходимост от дърва. Този дизайн е най-икономичният, безопасен и лесен за околната среда може да реализирате със ваши сили без да се нуждаете от специфични умения.

 

 

 

Газова камина

Газова камина в трапезария

Био камина.Тя може да работи без комин. Можете да я инсталирате без одобрение и разрешение на властите. Не излъчва топлина и не образува сажди. Те могат да бъдат с най-оригинална форма и да бъдат изработени от разнообразни материали. За тяхното създаване може да използвате вашето творчество,или да потърсите помощ от дизайнер. Работата им е толкова безопасна, че могат да бъдат интегрирани директно в мебелите. Единственият недостатък на тази опция ще бъде с най-висока консумация на скъпо гориво.

Био камина

Био камина в интериора на хол

Електрическа камина. В същността си, тази камина може да интегрирате в интериора на апартамента във всяка ниша и да декорирате пространството около нея. Този дизайн може да бъде изключително сложен и перфектно да имитира блясъка на пламъка, както и някои видове създават илюзията за перфектно тлеещи въглени придружен от характерния звук на пращене на дърва.

Електрическа камина

Електрическа камина в преходно помещение

Разговорите за красотата и функционалността на камините могат да бъдат много сериозни. Но тези дни, когато животът е пълен цифрови устройства, и апартаментите натъпкани с изкуствени материали, изграждането на камина в интериора на апартамента е уникална възможност да живеете в собствената си домашна среда.